Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Islak Mayo Giymek Mantar Enfeksiyonlarına Neden Olabilir Mi?

Denizden – Havuzdan çıktıktan sonra ıslak veya nemli mayonuzu değiştirmeyi unutmayın. Çok uzun süre ıslak mayo giymek vajinal mantar enfeksiyonuna neden olabilir.

Mayolar maya için mükemmel üreme alanıdır. Sıcak ve karanlık olan samimi bir alan olan genital bölgede nem var. Bunlar, maya ve bakterilerin geliştiği koşulları sağlar, bundan dolayı ıslak mayonuzu değiştirin. Islak mayoyla ortalıkta dolaşmayın. Yeni, kuru bir mayo giyin. Veya ıslak mayonuzu yıkayabilir ve kurutma işlemini hızlandırmak için fön makinesi kullanabilirsiniz. Mayonuzu tüm gün giyecekseniz, havanın dolaşmasını sağlayan ve o bölgenin daha hızlı kurumasını sağlayan bir peştemâl, pareo , elbise veya bol kesimli bir şort giyin. Nem emici koruması olan bir mayo seçin. Nemi emen mayolar, cildinizdeki nemi alır ve buharlaşana kadar mayonuzun yüzeyine getirir ; şeklinde çok sayıda internette bilgi vardır ve bunları inceleyelim;
Mayo vajinada mantar ve enfeksiyon yapmaz !
Islak mayo’da mantar yapmaz !
Hatta mayolar mikrop kırıcıda değildirler.
Peki kadınlar mayonun enfeksiyon yaptığını neden iddia ediyorlar !
Sorun nedir ?
Mayoyu suçlamak; kendinde kusur bulmaktan daha kolay olandır ve doğal olarak bunu herkes seçer !
Deniz – havuz berrak bile olsa steril ortamlar değildir. Yani deniz ve havuza girdiğinizde bir mikrobiyal temasa maruziyet kaçınılmazdır. Ama kadın bedeni savunmasız da değildir.
Yüzeyi yağlı bir deniz, bulanık bir deniz, kalabalık bir ortamda yüzmek, minimal bile olsa kanalizasyon deşarjı olan bir yerde yüzmek, tekne atıklarının atıldığı bir suda yüzmek sizi risk altına sokacaktır, savunma hatlarınızı zayıflatacaktır.
Burada bir mayo endüstrisi vardır ve önemli jinekolojik hastalık – problemleri bastıran şekilde mayo değiştirmekle size konfor – hijyen önermektedirler.
Benim bir mayo fabrikam olsaydı yapacağım ilk iş hijyenikliği vurgulamak için sık sık mayonuzu değiştirin olacaktı.
Unutmayın ! vajina kapalı, hava almayan, içerisine su girmeyen, akmayansızdırmayan bir organdır. Vajina kapalıdır, ön ve arka duvarı birbirine koaptasyon (birebir örtüşme) sağlayacak şekilde kapalıdır. Zengin damarsal yapısı sayesinde nemlenir ve bu nemlilik cinsel ilişkide penetrasyona izin verir.
Vajina kendi temizliğini otomatik yapan bir organdır. Eğer vajinal akıntı varsa bu otomatik temizleme mekanizmasını aşanbir sorun başlamıştır! Bunu çözmeden denize – havuza girip enfeksiyon gelişince mayoyu suçlamak; kafanızı kuma gömmekten bir farkı yoktur.
Eğer havuzda – denizde vajinanıza su giriyorsa, vajina içine hava teması-  hava kaçışı oluyorsa ; steril olmayan deniz – havuz suyu vajinaya temas edeceğinden; siz enfeksiyon ya-şa-ya-cak-sı-nız !
Doğum hasarınız varsa ( kabul etmezsen yok bilirsin !)
Kronik/Akut vajinal akıntınız varsa ( kabul etmezsen yok bilirsin !)
Sürekli günlük hijyenik ped kullanan birisi iseniz
Günde 3-4 defa iç çamaşırı değiştirmek zorunda kalan birisi iseniz
Vajinal gevşemeniz varsa ( vajinanız seks esnasında kolayca laçkalaşıyorsa )
Pelvik organ prolapsusu (POP )  varsa
Kollajen kalitenizi düşük yapan bir hastalığınız varsa
Östrojeniniz azalmış veya yoksa
İmmün yetmezliğiniz varsa
Doğumsal bir anomaliniz varsa
Labioplasti ile dudakları (labiumları) küçülttürdüyseniz – aldırdıysanız, estetik işlemler !
Yaşlılık varsa
Diyabetiniz varsa
Vajinanın suda açılmasını sağlayan bir sorun varsa enfeksiyon yaşayacaksınız
Mayonuzu 10 defada değiştirseniz bile, hemen yıkayıp kurutsanız bile, peştemal veya pareo ile genital bölgeyi havalandırıp mikro iklimlendirme çalışması bile yapsanız; sizde genital sistem enfeksiyonu malesef gelişecektir.
Kısaca bazı nedenleri liste şeklinde verdiğim durumlarınız varsa; havuz – deniz öncesi lütfen medikal – cerrahi tedavilerinizi tamamladıktan sonra; mayonun ve yaz mevsiminin keyfini çıkartmanızı öneriyorum.
Mayolar inanılmaz derecede pahalıdır, lütfen bu bütçeyi tedavi olmak için kullanınız ve perişan olmayınız.
Mayo tekstil endüstrisinin gazına gelmeyiniz.
Unutmayın yarım imam önerisi imandan, yarım doktor önerisi genital enfeksiyon yapar!
Mayo Sezonunda Vajinanızı Nasıl Sağlıklı Tutabilirsiniz?

Yaz sıcağında güneşlenmeyi ve mayo ile rahatça saatler geçirmeyi her kadın sever.

İnternete göz attığınızda ve bunları sizlere özetlediğimde ; sıcak havaların, vajinayı sağlıklı tutan bakteri ve diğer mikropların hassas dengesini bozduğunu, vajinal floranızda tahrişe veya hasara yol açabildiğini , mantar veya bakteri enfeksiyonu geliştirme şansını artırabildiğini vurgulamaktadır. Hatta yaz aylarında bol miktarda bulunan nemin vajinal florayı değiştirebilecek en yaygın şeylerden biri olduğu; sıcak günler daha fazla terlemenin maya – mantar ve bakterilerin aşırı büyümesine neden olduğu şeklinde her yerde yazılar yazılmıştır; bunları inceleyelim;

Vajina bir iç organdır.
İç organların sıcaklığı; dış ortam ne olursa olsun otonom sinir sistemi nedeniyle sabittir.
Vajina hava sıcaklığı ile ısınan veya soğuyan bir organ değildir. Gerçekten vajinanın bir ısınma problemi olsaydı aynı testisler gibi dışarıda duracak şekilde evrimini tamamlayacağını söylemek yüksek zeka gerektiren bir şey değildir.
Vajinada bir flora var ve bu flora asidik bir mikro çevrede kalmak zorunda yani vajina sıkı bir kontrol altında olan organdır.
Doğum hasarınız varsa
Kronik / Akut vajinal akıntınız varsa
Sürekli günlük hijyenik ped kullanan birisi iseniz
Günde 3-4 defa iç çamaşırı değiştirmek zorunda kalan birisi iseniz
Vajinal gevşemeniz varsa ( vajinanız seks esnasında kolayca laçkalaşıyorsa )
POP varsa
Kollajen kalitenizi düşük yapan bir hastalığınız varsa
Östrojeniniz azalmış veya yoksa
İmmün yetmezliğiniz varsa
Doğumsal bir anomaliniz varsa
Labioplasti ile dudakları (labiumları) küçülttürdüyseniz – aldırdıysanız !
Yaşlılık varsa
Diyabetiniz varsa
Vajinanın suda açılmasını sağlayan bir sorun varsa
İşte böyle vb problemriniz varsa her şey sizde vajinada tahrişe, enfeksiyona, mantarlaşmaya neden olacaktır.
Islak Veya Nemli Giysileri Değiştirin.

Islak mayoyla kalmak, mayolarla ilgili muhtemelen en yaygın yapılan kötü uygulamadır. Havuz suyundan veya okyanustan gelen nem, ter ile birleştiğinde, potansiyel olarak zararlı patojenler için mükemmel üreme alanı oluşturduğu bilinmektedir. Yüzmeyi bitirdikten sonra temiz, bol giysiler giymeyi benimsemek, bu nedenle, kıyafetlerin kuru kalmasına yardımcı olacak bir gardırop değişikliği için plaj çantanıza nefes alabilen, pamuklu iç çamaşırları ve bol şortlar atın. (İsterseniz temiz, kuru bir mayo da giyebilirsiniz). Bir tuvalete veya soyunma odasına erişiminiz yoksa, mümkün olan en kısa sürede üzerinizi değiştirmenizi iyi olur; özellikle bir vajinal enfeksiyon geçmişiniz varsa, ıslak geçirdiğiniz zamanı azaltmak sizi rahat ettirir. Aynı yaklaşım antrenman şortları veya pantolonları içinde terledikten sonra da uygulanması önerilmektedir ; şeklinde çok sayıda internette bilgi vardır ve bunları inceleyelim;

Yukarılarda da bahsettim , havuz suyundan ve denizden  gelen nem ve teriniz birleştiğinde sizde zararlı patojenler için mayonuz mükemmel bir üreme alanı olmaktadır şeklindeki bir cümle gerçeği örtmekte ve daha fazla mayo satışlarını artırmakamacıyla yapılmış bir fantastik kurgudur.
Yukarıda verdiğim jinekolojik problemlerinizi çözdüğünüzde; denizden  gelen nem ve sizin teriniz mayoda birleşip voltranı oluşturarak sizi hasta etmezler.
Hasta, hasarlı, hormonal olarak eksik şekilde denize girdiğinizde mayonuzu hemen değiştirsen bile, sık sık değiştirseniz bile sonra bol %100 pamuklu giysiler giyip, hassas alanı havalandırsanız bile sizde enfeksiyon – mantar – konforsuzluk olacaktır.
Deniz – havuzdan çıkınca ( suyun içinde değil) ıslak mayodan kurtulmaya çalışmak küresel bir akıl tutulmasıdır. Öncesi masum;denizden çıkınca alarm ! ( sorun varsa ;esas olay denizdeyken oldu, gerçekleşti !)
Lütfen jinekolojik sıkıntıları tekstil endüstrisi ile çözmeye çalışmayınız.
Yıkanmamış Bir Mayoyu Tekrar Giymekten Kaçının.


Mayoların herhangi bir suya dokunup dokunmadıklarına bakılmaksızın ”tek kullanımlık” ürünlerdir. Mayonuz temiz görünse bile, sadece bir kullanımdan sonra vajinanızdaki ve makat bölgesindeki bakterilerle temas eder. Temizlemeden bir sonraki seferde kullandığınızda daha fazla bakteri birikiyor, bu da enfeksiyon riskinizi veya hatta genel tahriş riskinizi artırabilir. Kokular vulva cildini tahriş edebileceğinden, mayoları kokusuz çamaşır deterjanı kullanarak yıkanmalıdır. Kuru veya hassas bir cildiniz varsa hipoalerjenik olarak etiketlenmiş ürünleri kullanmak en iyisidir. İç çamaşırlarınızı ve mayo gibi diğer çamaşırlarınızı makinenizdeki sıcak su ayarını kullanarak yıkamanızı iyidir; bu mayonuzda kalan mikropları azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı mayolar malzemesi nedeniyle elde yıkamayı gerektirebilir ve giysinizi iyice temizlediğiniz ve tüm sabunu duruladığınızdan emin olmalısınız; 
şeklinde çok sayıda internette bilgi vardır ve bunları inceleyelim;

Kısmen Doğrudur !
Mayoları tek kullanımlık ilan etmek , mayo fabrikası olan birisinin beyanı olabilir.
Doğru olan cümle ”aynı mayoyu sadece bir gün” giyiniz.
Lütfen jinekolojik sıkıntıları tekstil endüstrisi ile çözmeye çalışmayınız. Jinekolojik problemlerinizi çözmediğiniz sürece, tek kullanımlık mayo kullanmak; sizi enfeksiyon veya mantar olmaktan ko-ru-mu-yor, korumayacaktır !
Vajinal enfeksiyonlara yatkınsanız mayoları paylaşmayın.

Havuz – denize girdiğinizde mayonuz evde dururken bir arkadaşınız onu sizden ödünç almak isteyebilir. Ancak, enfeksiyonlara yatkınsanız, en iyi arkadaşınızın mayosunu ödünç almak (temiz olsa bile) buna değmeyebilir. Mayoları paylaşmaktan kaçınmak en iyisidir. Mayo altları yıkansa bile enfeksiyona yol açabilecek bakterileri barındırabilir. Çamaşır makinaları sterilazatör değildir! Araştırmalar, mantar ve bakteri gibi patojenlerin çamaşır makinelerinin içinde yaşayabileceğini ve giysilerinizde bulunabileceğini gösteriyor. Giysileri yüksek sıcaklıkta kurutmak mikropları azaltabilse de, arkadaşınızın mayosunun nasıl yıkandığını gerçekten bilemezsiniz. Sadece kendi mayonuzu giyiniz.


Mayoların herhangi bir suya dokunup dokunmadıklarına bakılmaksızın ”tek kullanımlık” ürünlerdir. Mayonuz temiz görünse bile, sadece bir kullanımdan sonra vajinanızdaki ve makat bölgesindeki bakterilerle temas eder. Temizlemeden bir sonraki seferde kullandığınızda daha fazla bakteri birikiyor, bu da enfeksiyon riskinizi veya hatta genel tahriş riskinizi artırabilir. Kokular vulva cildini tahriş edebileceğinden, mayoları kokusuz çamaşır deterjanı kullanarak yıkanmalıdır. Kuru veya hassas bir cildiniz varsa hipoalerjenik olarak etiketlenmiş ürünleri kullanmak en iyisidir. İç çamaşırlarınızı ve mayo gibi diğer çamaşırlarınızı makinenizdeki sıcak su ayarını kullanarak yıkamanızı iyidir; bu mayonuzda kalan mikropları azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı mayolar malzemesi nedeniyle elde yıkamayı gerektirebilir ve giysinizi iyice temizlediğiniz ve tüm sabunu duruladığınızdan emin olmalısınız ; 
şeklinde çok sayıda internette bilgi vardır ve bunları inceleyelim;

Kısmen Doğrudur !
Mayolar tek kullanımlık ürün değildir, gün boyunca kullanılan bir mayoyu, temizlemeden; başka bir günde kullanmayınız ve başka biriyle asla ortak kullanmayınız, paylaşmayınız.
Mayoyu lanetlemek doğru değildir. Gerçekten bir mayo fabrikam olsaydı, bu şekilde mayoları tek kullanımlık olarak lanetlerdim. Lütfen var olan, çözmediğiniz, her kadında olabilir diye bildiğiniz yani normalleştirdiğiniz jinekolojik sıkıntıları tekstil endüstrisi ile çözmeye çalışmayınız. Jinekolojik problemlerinizi çözmediğiniz sürece, tek kullanımlık mayo kullanmak; sizi enfeksiyon veya mantar olmaktan ko-ru-mu-yor , korumamaktadır !
Geceleri Her Şeyin Nefes Almasına İzin Verin.

Sıcak gecelerde iç çamaşırı giymek, maya ve bakterilerin sevdiği o mükemmel sıcak, nemli ortamı yaratabilir. Çıplak uyumak vulvar ve vajinal dokunuzu havaya maruz bırakarak bölgenin nefes almasını sağlar. Rahat uyuyamıyorsanız, sentetik kumaşlardan daha fazla nefes alan %100 pamuklu iç çamaşırları tercih edin ; Geceleri her şeyin nefes almasına izin verin.

Bu konuyu aşağıdaki konuyla da birleştirerek sizlere cevap vermek istiyorum.

Gece Yatarken Külot Giyme(mek) !

Külotsuz yatağa gitmek, düzenli maya enfeksiyonlarıyla uğraşan kadınlar için çok şey fark ettirebilir. Genital bölgenin gece boyunca nefes almasını ve nem birikmesini önlemesini sağlar, bir dezavantajı olmasa da tamamen özneldir. Biri külotsuz daha rahat hissedebilirken, başka bir  kişi kendini rahatsız hissedebilir ; şeklinde cümleler her yerde yazılıdır. Bununda doğru olmadığını açıklamak gereklidir;

Bir kadın gece ; bir problemin komforsuzluğu nedeniyle külotsuz yatmayı tercih ediyorsa, çözülmemiş – tespit edilmemiş bir jinekolojik durum var demektir.
Derhal bu durumun çözümü için kişi tecrübeli bir jinekolog ile görüşme ayarlamalıdır.
Külotsuz yani çıplak yatmakla yani çıplaklık ile mantar = maya enfeksiyonlarından kurtulamazsınız. Çıplaklık mikrop kırıcı değildir.
Genital bölgenin gece boyunca nefes almasını sağlamak, nem birikmesini önlemek için çıplak olmak, külotsuz olmak mantıklı değildir. Çünkü %100 pamuklu külotun yapamadığını; atmosferik havanın yapmasını beklemek saçmalamaktır.
Tecrübeli jinekolog Hekime muayene olmak iyi bir başlangıçtır!
Kokulu Temizleyiciler Veya Mendiller Kullanmayın.


Vajinal mendiller çok kullanışlıdır: Onları çantanıza atabilir ve plajda veya kamp gezisinde olduğu gibi ihtiyacınız olduğunda kullanabilrisiniz. Ancak vajinaya özel temizleyiciler, mendiller ve spreyler (veya bu konuda duşlar) kullanmak gereksizdir. Bu ürünler genellikle vulva ve vajinanızdaki hassas cildi tahriş edebilecek alkol veya koku gibi maddeler içerebilir Ayrıca, enfeksiyon olarak ortaya çıkan maya veya bakterilerin aşırı büyümesine veya dengesizliğine yol açabilecek vajinal flora dengenizi de değiştirebilirler. Genital bölgenizi tazelemeye (
akıntıyı silmeye) ihtiyacınız varsa, en iyi yaklaşım sadece su ve elinizi kullanmaktır. Kendi kendini temizleyen vajinanızın içini asla temizlemenize gerek yok. Böylece mendilleri atlayarak cildinizi (ve paranızı) kurtarabilirsiniz. Sabun kullanmayı gerçekten tercih ediyorsanız, vulvanızın çevresinde kullanmak için kokusu veya boyası olmayan en hafif seçeneği seçin – sadece vajinanıza sokmamaya dikkat edin ; şeklinde cümleler her yerde yazılıdır. İnceleyelim

Vajinaya bir şey sürülmez, sprey yapılmaz, tedavisi de sadece jinekolog hekimden alınır.
Vajina bir iç organdır ve iç organların tedavisi – müdahalesini Hekime bırakınız.
Vajinayı su ve elinizle lütfen temizlemeyin ve vajinal duş yapmayın.
Tüm yapılmaması gerekenleri yaptıktan sonra mayo giyip denize girdiğinizde enfeksiyon alevlenmesi yaşayacak olmanız sürpriz olmamalıdır.
Vajinal akıntınız varsa lütfen tedavi olunuz. Sıfır vajinal akıntı sağlıktır.
Kasık Kıllarını Alırken Dikkatli Olun.

Mayo mevsimi genellikle ağdalı ve tıraşlı bikini çizgileriyle kadınların mücadelesi başlamaktadır. Unutmayın İnsan Papilloma Virüsü (HPV) gibi viral enfeksiyonlar da dahil olmak üzere, tıraş veya ağda yapmanın enfeksiyon riskinizi artırabileceğini bilmek önemlidir, çünkü patojenler cildinize mikro kesikler veya tahriş olmuş cilt bölgelerinden girebilir. Tıraştan veya ağdadan sonra deniz – havuza girmek (mayo ) giymek için 24 ila 48 saat bekleyin. Cildinizde tıraşla ilgili tahrişlerden kurtulmak için yeterli zaman kazandırın ki, enfeksiyon riskiniz azalsın ve muhtemelen batık tüyler gibi rahatsız edici sorunlarınız olmasın ; şeklinde cümleler her yerde yazılıdır. İnceleyelim

Doğrudur
Tedavi Olun rahat Edin !
Lütfen jinekolojik sıkıntıları tekstil endüstrisi ile çözmeye çalışmayınız.
Yakıştığı için, kendinizi şık hissetmek için mayolar giyin.
Mayonuzun keyfini; jinekolojik sıhhati sağlarsanız maksimum yaşarsınız.
Sıfır vajinal akıntı sağlıktır.

 

Jinekolog Op.Dr.Mesut Bayraktar

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı

Mesleğini Muayenehanesinde Serbest İcra Eden Özel Jinekolog Doktor

Ortaca/Muğla WhatsApp:05467740159

https://muglakadindogum.net

Kadın Hasta İse Evde Huzur Yoktur.

sex hot porno english sexxxxx