Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Otizmli Çocuklar ve Aileleri “Bir Nefes” Aldı

Otizmli çocuklar ve ailelerine destek olmak amacıyla Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği (ODED-DER) tarafından hayata geçirilen “Bir Nefes” projesi, bu yıl da Vogue Hotel Bodrum’da 5.

Otizmli çocuklar ve ailelerine destek olmak amacıyla Otizm Destek Eğitim ve Dayanışma Derneği (ODED-DER) tarafından hayata geçirilen “Bir Nefes” projesi, bu yıl da Vogue Hotel Bodrum’da 5. kez gerçekleştirildi.

Etkinlikte, 25’er kişilik gruplar halinde, ODED-DER Başkanı Tolga Gökçe’nin yönetiminde toplam 250 aile ağırlandı.

Proje kapsamında, ODED-DER Başkanı Tolga Gökçe ve eşi Arzu Gökçe tarafından seçilen aileler, hayatlarında ilk kez tatil yapma fırsatına kavuştu. Otizmli çocukların bir kısmı ilk kez deniz gördü, kimi ilk kez denize girdi, kimi de ilk kez bir otelde konaklama deneyimi yaşadı.

Çocukların sosyalleşmesi için otelin özel çocuk bölümleri kullanılırken, eğlenceli aktivitelerle farklı deneyimler yaşamaları sağlandı. Proje öncesinde, otel personeline otizmli çocuklara ve ailelerine nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda detaylı bilgiler aktarıldı.

Çocuklar, otelin ekipleriyle birlikte kurabiye ve pasta yaparak unutulmaz anılar biriktirdi.

“Otizm Dostu Oteller İçin Farkındalığın Artmasını İstiyoruz”

Projenin kurucusu ve ODED-DER Başkanı Tolga Gökçe projenin yalnızca bir otelde değil, tüm turizm sektöründe yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Amacımız, otellerde düzenlenen eğitimlerle bu farkındalığın artması ve daha fazla ailenin ‘nefes almasına’ katkı sağlamak.”

Vogue Hotel Bodrum Otel Müdürü Semih Mengü, projeye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: “Biz bu projeye gönülden destek veriyoruz. Örnek olalım, başka oteller de bizi örnek alsın. Ekibim ve ben bu ailelere destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”